Лактера Омега+ 60 капсули
цена: 31.95 лв.
  • Натурални уникални пробиотични щамове от изворна вода в България;
  • Две капсули Лактера Омега+ дневно намаляват лошия холестерол и поддържат здрави сърдечно и мозъчно съдовата система и гастро-интестиналния тракт;
  • Пробиотик и органичен екстракт от маслини;
  • Намалява лошия холестерол и поддържа функциите на сърдечно-съдовата система;
  • Продукт със здравни претенции в ЕС;
  • Натурални уникални пробиотични щамове от изворна вода в България;

Осемте щама пробиотични млечнокисели бактерии вкл. Лактобацилус Булгарикус са изолирани от чиста изворна вода в дивата природа на България. Това е направено от Дафлорн за първи път в Света и е научно откритие. Тези щамове от воден произход са много по-мощни от други пробиотични щамове и са с максимална преживяемост, както на стайна температура, така и при преминаване през целия стомашно чревен тракт на човека и много добре се колонизират и размножават в дебелото черво и упражняват силен антибактериален ефект срещу патогенни микроорганизми и стимулират имунната система.

Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилус са единствените пробиотици, които имат здравна претенция в Европейския Съюз като подобряват смилането на лактозата (Регламент 432 на ЕС). Няма други пробиотици (Бифидо бактериум, Лактобацилус Ацидофилус и други известни на пазара), които да имат призната здравна претенция в ЕС.

Продуктите са изцяло натурални, не съдържат глутен, холестерол, консерванти, оцветители, ГМО. Пробиотичните щамове са собственост на Дафлорн и продуктът е патентован в България и САЩ.

Лактера Омега+ има силен синергичен ефект на уникален пробиотик и зехтин на прах. Лактера Омега+ е модерно съчетание на две древни диети: Тракийската, известна с Лактобацилус Булгарикус и Средиземноморската, известна със маслините и зехтина. Две капсули Лактера Омега+ дневно намаляват лошия холестерол и поддържат здрави сърдечно и мозъчно съдовата система и гастро-интестиналния тракт.

Екстрактът от маслини е в същност зехтин на прах, от който са извлечени само полезните вещества на зехтина. Екстрактът е стандартизиран по хидрокситирозол и има призната здравна претенция в ЕС (Регламент 432 на ЕС) насочена към сигнификантно намаляване на лошия холестерол и антиоксидантен ефект. 2 капсули от Лактера Омега+ се равняват на полезните свойства на 500 мл зехтин. Сега в света като основен източник на Омега мастни киселини се използват много широко рибено масло и крил. Това потребление подлежи на ревизия след ядрената катастрофа във Фукушима, Япония, която замърси Океана. В този аспект огромно предимство на екстракта от маслини е че съдържащите се в него полезни полифеноли са растителни и със серифициран органичен произход.

Подходящ за възрастни и деца над 3 години. Препоръчителна дневна доза: 2 капсули приети с малко течност преди храна.

Съдържание в 2 капсули (680 мг) - дневна доза - съдържа над 14 милиарда активни живи и латентни клетки на оригинални пробиотични щамове на Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus DWT1, Lactobacillus helveticus DWT2, Lactobacillus delbrueckii spp. lactis DWT3 и Streptococcus thermophilus DWT4, DWT5, DWT6, DWT7 и DWT8, изолирани от изворна вода в България; белтък: 62 мг, втч. 21 млечни аминокиселини; мазнини: 44 мг; въглехидрати: 134 мг, втч. лактоза до 8 мг; млечни минерали – калций, калий, фосфор и млечни витамини; декстроза монохидрат: 20 мг; органичен екстракт от маслини: 170 мг; втч. полифеноли: 44 мг; hydroxytyrosol: 5 мг; антивтвърдител магнезиев стеарат: 80 мг. Енергийна стойност 3,6 Kcal.

Не съдържа консерванти и генетично модифицирани микроорганизми. Срок на годност: виж отдолу Лактера е оригинална добавка към рационалното хранене. Съхранение при температура под 24°C. Противопоказания: непоносимост към някоя от съставките на продукта.

Продуктът съдържа краве млечен протеин.