Лактера Кактуслим 250 g
цена: 93.95 лв.
  • Лактера Кактуслим оформя ефективно вашия красив и тънък силует и повишава тонуса на тялото и ума;
  • Поддържа нормалното телесно тегло и тонуса на кожата;
  • Органичен екстракт от кактус и пробиотик;
  • Натурални уникални пробиотични щамове от изворна вода в България;

Екстрактът от плодове на кактус е с приятен тропически вкус и естествен розов цвят. Той е със сертифициран органичен произход и е сто съдържание на активни вещества Betalains и Indicaxactin. Екстрактът от кактус е ефективен при намаляване на телесното тегло, намалява задръжката на течности в организма и спомага за изхвърлянето им (диуретичен ефект) и е силен антиоксидант. Осемте щама пробиотични млечнокисели бактерии вкл. Лактобацилус булгарикус в пробиотичната храна са изолирани от чиста изворна вода в дивата природа на България. Това е направено от Дафлорн за първи път в Света и е научно откритие. Тези щамове от воден произход са много по-мощни от други пробиотични щамове и са с максимална преживяемост, както на стайна температура, така и при преминаване през целия стомашно чревен тракт на човека и много добре се колонизират и размножават в дебелото черво и упражняват силен антибактериален ефект срещу патогенни микроорганизми, стимулират имунната система и поддържат гастроинтестиналното здраве. Пробиотичната храна съдържа всички заменими и незаменими 21 аминокиселини, които са готови за усвояване от организма на човека и действат като бърз транспортер за кактусовия екстракт и многократно увеличават ефектите му.

Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилус са единствените пробиотици, които имат здравна претенция в Европейския Съюз като подобряват смилането на лактозата (Регламент 432 на ЕС). Няма други пробиотици (Бифидо бактериум, Лактобацилус Ацидофилус и други известни на пазара), които да имат призната здравна претенция в ЕС.

Подходящ за възрастни и деца над 7 години. Препоръчителна дневна доза: 1 мерителна лъжичка дневно приета с малко течност преди храна.

Съдържание в 1 мерителна лъжичка (3 мг) - дневна доза - съдържа над 50 милиарда активни живи и латентни клетки на оригинални пробиотични щамове на Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus DWT1, Lactobacillus helveticus DWT2, Lactobacillus delbrueckii spp. lactis DWT3 и Streptococcus thermophilus DWT4, DWT5, DWT6, DWT7 и DWT8, изолирани от изворна вода в България; белтък: 500 мг, втч. 21 млечни аминокиселини; мазнини: 0-30 мг; въглехидрати: 1125 мг, втч. лактоза до 26 мг; млечни минерали – калций, калий, фосфор и млечни витамини; органичен екстракт от плод на кактус (opuntia ficus Indica): 1 г; Енергийна стойност 12 Kcal.

Здравна претенция: Регламент ЕС 432/2012: Живите пробиотици Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus подобряват смилането на лактозата при хора с нарушено храносмилане.

Не съдържа консерванти и генетично модифицирани микроорганизми. Срок на годност: виж отдолу Лактера е оригинална добавка към рационалното хранене. Съхранение при температура под 24°C. Противопоказания: непоносимост към някоя от съставките на продукта.

Продуктът съдържа краве млечен протеин.